Hoppa till innehåll

SEKO:s ledning kommer till medlemsmötet 20 maj

Det är mycket som händer just nu. Här några korta meddelanden:

1. Seko:s ordförande Gabriella Lavecchia har meddelat att någon från förbundsledningen kommer till vårt medlemsmöte 13.30 fredag 20 maj nästa vecka. Hon ”tackar för möjligheten att få svara på eventuella frågor och funderingar från medlemmarna kring den överenskommelse som slutits med anledning av övertaligheten.”

Det är 70 platser i lokalen på Barnhusgatan 6. Se till att vi fyller lokalen när de kommer för att förklara sitt agerande. Du som inte kan vara på plats kan delta via Teams-länk som vi skickar ut nästa vecka.

2. I morgon, fredag 13 maj, är sista dagen att anmäla sig till middagen 20 maj som hålls efter medlemsmötet. Vi har mycket att prata om efter att ha hört förbundsledningen förklara sig. Missa inte tillfället!

Sista datum att anmäla sig till middagen 27 maj är den 20 maj.

3. MTR beordrar idag, torsdag, sju tågvärdar till övertid. Lika många kommer att beordras till övertid i morgon fredag. MTR säger nu att man hade hoppats på att få ut fler i trafik av de allmän visstidsanställda tågvärdarna som anställts på senare tid. Att man inte lyckats sägs bl.a. bero på att en del av dessa varit sjukskrivna. Men det är kanske inte så konstigt att de blir sjuka då många av dem arbetar mycket övertid.

4. Ett erbjudande om att sälja sin semester i sommar har kommit. Även det hänger ihop med den långvariga och medvetet planerade personalbristen. Problemet flyttas därmed framåt, till hösten.

5. MTR vill förlänga kontrakten för de allmän visstidsanställda tågvärdarna. Nuvarande kontrakt löper ut sista september. Också det beror på den ständiga personalbristen. Först när MTR har blivit av med tågvärdarna har man slutligen löst problemet.

Beordrad övertid bland tågvärdarna. Beordrad övertid bland förarna. Ingen nyanställd stationsvärd de sista två åren trots att många slutat. Ledighet nekas. Facklig tid nekas. Skyddsombuden nekas tid för att sköta sitt arbetsmiljöarbete.

Inhyrd personal från Veteranpoolen, timanställda och allmän visstidsanställda fyller delvis luckorna.

Kan vi se ett mönster?

Styrelsen Seko Pendelklubben

Kategorier

Uncategorized

sekopendelklubben Visa alla

SEKO Pendelklubben organiserar främst värdgrupper och städpersonal inom pendelverksamheten i Stockholms län. Klubbens medlemmar är anställda på Stockholmståg KB och ISS TraffiCare. Vid årsskiftet hade klubben ca 600 medlemmar. SEKO Pendelklubbens övergripande målsättning är att verka för bra arbetsvillkor för våra medlemmar och att driva frågan om en arbetsgivare för alla anställda inom pendeln, På sikt är vårt krav en kollektivtrafik i offentlig regi utan vinstintresse och ett slut på upphandlingarna av våra arbetsplatser. Klubben har en omfattande mötesverksamhet och ambitionen är att beslut som är av avgörande betydelse ska tas direkt på medlemsmöten. Vår styrka beror helt på att vi har aktiva och pålästa medlemmar!

%d bloggare gillar detta: