Hoppa till innehåll

Möte med SL-politiker 3 februari

Efter lång väntan har Pendelklubben nu fått ett datum för ett möte med ansvariga SL-politiker i Trafiknämnden.

Samtliga kollegor på pendeln bjuds in till möte fredag 3 februari kl. 14.00 – 16.00.

Plats: Sandlersalen, ABF-huset, Sveavägen 84

Mötet arrangeras för att ge politikerna i Trafiknämnden en inblick i hur det är att arbeta på pendeln. Därför välkomnas städare, reparatörer, förare, stationsvärdar och tågvärdar att komma och berätta hur deras vardag ser ut.

Om politikerna på allvar har för avsikt att pausa avvecklingen av tågvärdarna och genomföra en ordentlig konsekvensanalys är det viktigt att vi ger en helhetsbild av problemen på vår arbetsplats. Det handlar inte bara om vad som händer ifall man ersätter tågvärdarna med kameror. Det är minst lika viktigt att förmedla andra yrkesgruppers erfarenhet av en verksamhet som tycks ha drabbats av ett hastigt förfall.

Från Pendelklubbens sida är ovan möte den första planerade aktiviteten för att om möjligt få ansvariga politiker att tänka om och tänka rätt. Pendeltrafiken måste fungera!

Vi återkommer med mer information när vi vet vilka partier som tackar ja till att närvara. Till dags datum har (S) och (V) sagt att de kommer.

Vi ordnar med en Teams-länk till de som inte kan närvara på plats i ABF-huset. På så sätt kan fler ta del av vad som sägs på mötet.

Välkommen!

Styrelsen Seko Pendelklubben

Kategorier

Uncategorized

sekopendelklubben Visa alla

SEKO Pendelklubben organiserar främst värdgrupper och städpersonal inom pendelverksamheten i Stockholms län. Klubbens medlemmar är anställda på Stockholmståg KB och ISS TraffiCare. Vid årsskiftet hade klubben ca 600 medlemmar. SEKO Pendelklubbens övergripande målsättning är att verka för bra arbetsvillkor för våra medlemmar och att driva frågan om en arbetsgivare för alla anställda inom pendeln, På sikt är vårt krav en kollektivtrafik i offentlig regi utan vinstintresse och ett slut på upphandlingarna av våra arbetsplatser. Klubben har en omfattande mötesverksamhet och ambitionen är att beslut som är av avgörande betydelse ska tas direkt på medlemsmöten. Vår styrka beror helt på att vi har aktiva och pålästa medlemmar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: