Ideologi före samhällsnytta!

Mycket talar för att trafikverket i juni tar ett beslut som innebär att pendeltrafiken mellan Gnesta och Järna läggs ner från 2014. Orsaken ska vara att fler aktörer vill börja trafikera sträckan Stockholm- Göteborg och att fjärrtågstrafik ska prioriteras framför pendeltrafik. Det finns inte plats för alla på spåren helt enkelt.

Rykten om nedläggning av Gnestapendeln har funnit under lång tid och var ett av skälen till att Pendelklubben motsatte sig en stationering av personal i Södertälje. Denna gång talar mycket för att ryktet är sant vilket givetvis är ett dråpslag mot våra resenärer i Mölnbo och Gnesta men också ett hot mot åkandepersonalen i Södertälje personalen om det skulle uppstå en övertalighet på STÅG.

Varför händer detta ?

Det finns inget samhällsintresse av att utöka trafiken mellan Stockholm och Göteborg. Antalet tågavgångar täcker idag behovet. Däremot finns det ideologiska intressen av få ”fri konkurrens” i spåren och det väger uppenbarligen tyngre än samhällsnyttan av en fungerande kollektivtrafik. Istället för pendeltåg ska spåren fyllas av halvtomma tåg på väg till och från Göteborg körda av operatörer som i ett fullskaligt priskrig hoppas ta kål på sina konkurrenter.

Att trafikverket tar beslut som styrs av ideologi och inte samhällsnytta visar hur långt detta med avregleringen av järnvägarna har gått i Sverige. Men motståndet lär bli hårt och än är inte sista ordet sagt i den här frågan. Pendelklubben kommer givetvis att vara en del av det motståndet.

Olof Fryklöf

LÄS MER

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: