Info efter övergången

Kära medlemmar!

Vi är medvetna om att det är väldigt turbulent just nu för både tågvärdar och stationsvärdar.
För tågvärdar handlar det om IT utrustning som telefon och platta, med funktioner som inte vill fungera optimalt. MTR har IT support på 49an i stort sett dygnet runt just nu och hjälper er med detta. Även i Södertälje kommer det finnas inom kort. Har ni problem så får ni lösa det med IT supporten så gott det går. Alla hinner inte uppdatera allting. Viktiga dokument har skickats ut på mejl, så körplan, växlingsplan och checklistor går att ladda ned som pdf på plattorna.
Vi kommer kontakta MTR och begära övertidsersättning för detta.
5gb surf kommer sannolikt vara för lite, det har redan märkts då vi fått utökat efter första dagen. Vi kommer fortsätta diskussion med MTR om utökad surf.

På stationssidan är det stora problemet med de nya yrkesrollerna Mobila värdar och viserande värdar som vi inte har klara scheman än, och riskanalyser ännu inte klara. Skyddsombuden är informerade och arbetar med detta.
Scheman överlag. När det gäller poolgrupp och måltidsavlösare så är vi medvetna om problemen. Vi kommer fortsätta diskussioner med MTR för att göra dessa grupper så bra som möjligt.

På telefonerna är det fria samtal inom Sverige och dessa ska kunna användas både på arbetet och privat. Även e-post ska ni kunna använda privat.

Vi håller på att uppdatera våra kontaktlistor och kommer att skapa listor på vår mejl så snart som möjligt kommer vi kunna skicka ut meddelanden på mejl också.

Tills alling har löst sig så går det bra att kolla våra avtal.
Dessa finns att ladda ner på vår hemsida: https://sekopendelklubben.com/avtal/

Vår mejl är: seko.pendelklubben@gmail.com

Med vänlig hälsning
Seko Pendelklubbens styrelse

%d bloggare gillar detta: