Information inför övergången till MTR

Nu är det bara dagar kvar till MTR officiellt tar över pendeln och med det är det många frågor som dyker för oss som är ute i verksamheten.

 

MTR har börjat skicka ut uniformspaket men alla har inte hunnit få dem än och av de som har fått uniformen har många saknat plagg (tex byxor). Tills ni har fått en fullständig uniform får ni komplettera med den gamla uniformen. Byte av plagg kommer att göras på MTR:s  klädshop som finns i MTR:s lokaler i Blåsut, där ska vi vända oss om storleken är fel men också om vi önskar byta plagg mot plagg (ex piké mot skjorta).

De som jobbar natten 10-11 ska fullfölja sin tur i den uniform som de har påbörjat natten med, alltså inget byte mitt i turen.

 

Under december kommer vi få två lönutbetalningar, en av Ståg för de första 10 dagarna och en av MTR för resterande tid. Stågs utbetalning kommer att inkludera de rörliga tilläggen så att de ska slippa betala ut dessa i januari (då blir avdragen för tex sjukdom, föräldrarledighet etc.lättare att hantera) däremot kommer den lönen som kommer från MTR hanteras som vanligt.

För de som har mer än 100 övertidstimmar kommer de överskjutande att betalas ut i pengar och löneadministrationen göra en engångsbetalning av skatten på dessa pengar. Pendelklubben har hela tiden kämpat för att hela övertidskontot ska tas över av MTR vilket de vägrade gå med på, vi har reserverat oss mot detta beslut.

 

Simkort till våra surfplattor har börjat att skickats ut till alla via post. För er som inte har fått ett simkort till plattan till er första tur med MTR får ni använda telefon för att få ut de mest nödvändiga material tills ni kan ta er till arbetet och få en låneplatta.

För övrigt är det 5 gigabyte surf som vi får att dela på telefonen och plattan, vi har framhållit att MTR har sagt att abonnemanget inte skulle försämras och detta tycker vi är en klar försämring. Vi har skickat frågan till skyddsombuden då de ska göra en tidsstudie på användandet av både plattan och telefonen för att se hur mycket surftid det går åt för att köra och uppdatera alla våra program samt att göra de olika moment (ex. E-learning och rapportskrivning) vi behöver för att utföra vårt jobb. Surfmängden är en fråga vi kommer att fortsätta att jobba med.

 

Tågvärdarnas semesterval blev i dagarna publicerat, och skickades ut per mejl. Vi har inte fått några synpunkter på val och resultat men om det är någon som har det så ber vi er att höra av er till vår gmail-adress. Resultatet av stationsvärdarnas semesterval verkar i vissa fall ha blivit felaktig och vi kommer att kräva att MTR går igenom den igen. Dessutom vill vi att stationsvärdarna ska liksom tidigare år ha fri sökning på sommaren och inte fasta perioder vilket inte verkar ha skett.

 

Vissa har haft stora problem att ta sig in på MTR:s åkandestöd Companion och en instruktion har gått ut via e-post till alla hur ni praktiskt går till väga. Har ni fortfarande problem ska ni ringa servicenummer 08-57862888.

För övrigt glöm inte att Stockholmstågs e-postadresser och telefonnummer slutar att fungera den 11 december så har ni viktiga meddelande liggande i er e-post se till att vidarebefordra det till antingen era nya MTR e-postadresser eller era privata mejl. Det är också bra att meddela de som behöver få tag på er på arbetstid (tex barnens skola eller partners arbete) om det nya telefonnumret.

 

För övrigt hoppas vi att alla får en mycket smidig och inte allt för händelserik övergång till MTR. Vi vill också tacka alla våra medlemmar som kom på julbordet för bra möte och sällskap!

 

Med vänlig hälsning,

Pendelklubben

 

 

P.S. From 11 december är det seko.pendelklubben@gmail.com som gäller när ni vill skicka mejl till oss!

%d bloggare gillar detta: