Tågvärdarna lockoutas!

Stockholmståg beslutade idag att  tågvärdarna lockoutas från den 25 juni 17.00. Övriga medlemsgrupper hos SEKO Pendelklubben berörs inte av arbetsgivarnas stridsåtgärd. Stationerna kommer att hållas öppna även efter den 25 juni.

I nuläget gäller följande:

  • Den 20 juni 03.00 går förarna ut i strejk. All tågtrafik på pendeln stoppas.
  • Övertidsblockad, mertidsblockad mot alla arbeten på pendeln från samma tidpunkt
  • Alla Pendelklubbens medlemmar, även tågvärdar, ska infinna sig på sina arbetsplatser enligt ordinarie schema om inte arbetsgivaren meddelar annat.
  • Den 25 juni 17.00 tas tågvärdarna ut i konflikt  genom arbetsgivarnas lockout.
  • Alla medlemmar som lockoutas har rätt till konfliktersättning från dag 1 ( förbundet kommer att besluta om storleken på ersättningen idag)
  • Övriga medlemmar i Pendelklubben, som inte omfattas av lockouten, går till jobbet som vanligt.

SEKO Pendelklubben kommer att boka in lokaler på stan för medlemsmöten nästa vecka. Om konflikten bryter ut måste alla medlemmar efter förmåga hjälpa till med att dela ut flygblad, gå strejkvakter m.m  Om konflikten skulle bli långvarig finns planer på att anordna  kurser och andra aktiviteter för medlemmarna.

Medling pågår fortfarande mellan SEKO och Almega och ett slutbud kommer att läggas imorgon som parterna ska ta ställning till. I nuläget måste vi alla förberedda på att konflikten startar den 20 juni. Då är det viktigt att vi alla håller ihop och ställer upp för våra arbetskamrater. Det är våra avtal som ligger i vågskålen!

SEKO Pendelklubben kommer att återkomma med löpande info om vad som gäller vid en lockout. Men det är viktigt att känna till att de som lockoutas omfattas av samma skydd som de som strejkar.

publicerat den 18 juni

NYTT den 19 juni

Det verkar som om Stockholmståg väljer att trappa upp konflikten ytterligare genom att också lockouta de som är på semester bland tågvärdar. Vad det innebär kommer vi att återkomma till.

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: