Hoppa till innehåll

Information gällande Arbetsskor

Tills för någon vecka sedan gällde att vi i personalen kunde ta ut arbetsskor till ett värde av 1900 kr. Men MTR har ensidigt beslutat om ett lägre belopp på 1650 kr och har planer på att framöver helt avskaffa det fria skovalet och endast tillåta val av vissa av dem utsedda modeller. Seko Pendelklubben har som enda klubb ett förhandlingsprotokoll med fritt skoval och ett belopp på 1700 kr som ska räknas upp löpande. (Vilket i dagsläget är 1900 kr.)

Då MTR har ekonomiska problem ska de återigen spara på personalen och väljer därför att medvetet bryta mot det förhandlingsprotokoll vi har. Detta är bara en av raden i försämringar som gjorts det senaste året och vi inom klubben kämpar med näbbar och klor för att förhindra ytterligare försämringar. MTR har visat att man inte kan lita på deras ord. Vilket är mycket oroande speciellt med tanke på hur man har flyttat över hela städorganisationen till ett bolag med sämre avtal. Något som i slutändan skulle kunna drabba oss alla.

Seko Pendelklubben har skickat in en tvisteanmälan för brott mot det avtal vi träffat. Om parterna inte kommer överens gällande tvisten kommer ta frågan vidare till centrala förhandlingar. Vi återkommer med närmare besked efter de lokala tvisteförhandlingarna.

%d bloggare gillar detta: