Kommentar till nya löner på STÅG

 

Vi kommer att närmare beskriva löneförhandlingarna med STÅG i nästa nummer av Pendelbladet. Det kommer bl.a. att handla om STÅG:s vägran skjuta till en enda krona utöver 2,7% som det centrala avtalet gav och vad detta kan betyda för framtiden. Löneutvecklingen, lokalt på STÅG, har gått från bra till dåligt inom loppet av några år

SEKO Pendelklubbens löneyrkande var måttlig och skulle ha inneburit en löneökning i slutsteget på 680:- för alla våra medlemsgrupper ( värdar och städpersonal) i steg 3 och 2,7% i ingångsstegarna. Kostnaden för våra arbetsgivare hade varit högst försumbar.

Men vi kommer också att skriva om detta med potter och fördelning. Där har nämligen de fackliga organisationerna ett stort inflytande. Det är ingen naturlag att löneskillnaderna mellan de olika yrkesgrupperna på pendeln ska öka år från år.

I år blev det som det brukar. De med de högsta lönerna fick mest och de sämst betalda fick minst. Bra eller dåligt? Ska vi räkna i kronor eller procent?    Inget är svart eller vitt, men frågan måste åtminstone kunna diskuteras inför lönerevisionen 2014. Vad tycker du?

SEKO Pendelklubben är på alla sätt djupt missnöjda med utfallet av årets löneförhandlingar. Det som tidigare fungerat bra vid löneförhandlingar med STÅG och tidigare Citypendeln, och gett oss den kanske bästa löneutvecklingen inom Spårtrafik, fungerar uppenbarligen inte längre.

SEKO Pendelklubbens förhandlingsdelegation

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: