Hoppa till innehåll

Möten på Sergels torg

Möten på Sergels torg!

Pendelklubben har fått tillstånd av polisen att ordna möten på Sergels torg den första lördagen i mars, april och maj. Vi har även sökt tillstånd första lördagen i juni men har ännu inte fått det beviljat. Det återkommer vi till.

Till dessa möten kommer alla kollegor på pendeln välkomnas, oavsett fack och yrke

Alla kollegor, oavsett fack och yrke, erbjuds även att komma hit och tala om vad som händer på pendeln. Fokus kommer att ligga på att tågvärdarna ska ersättas med kameror. Men även andra frågor som t.ex. stationspersonalens toalettregler och frånvaro av raster på ”blåa” stationer är välkomna att tas upp. Förhållandena på andra MTR-företag är också av intresse att lyssna till. Vi ordnar med en högtalaranläggning.

Syftet är inte minst att väcka uppmärksamhet hos allmänheten om att säkerheten och tryggheten på pendeln är hotad av beslutet i Trafiknämnden. Ett sätt att sätta press på politikerna då det är val i år. Det är ett tillfälle vi inte får missa!

Lägg följande datum på minnet: 

Lördag 5 mars 12-14.00

Lördag 2 april 12-14.00

Lördag 7 maj 12-14.00

(eventuellt lördag 4 juni 12-14.00)

Förutom att kollegor på pendeln erbjuds att tala kommer även andra klubbar inom MTR att bjudas in (tunnelbanan, städ, reparatörer o.s.v.) 

Vi bjuder även in kollegorna på Roslagsbanan, som även de kämpar för att behålla sina tågvärdar, kollegorna på Tvärbanan som blev av med sina konduktörer, handikapporganisationer m.m.

Har du tips och idéer om talare (och även musiker som kan spela) är du välkommen att höra av dig.

Du som vill säga något på dessa möten får gärna höra av dig till Pendelklubben så ska vi planera in det. Har du frågor kontaktar du oss.

Mer information kommer längre fram. Styrelsen Seko Pendelklubben

%d bloggare gillar detta: