Hoppa till innehåll

Protestera mot SLs stationsplaner

demonst1

I går fick Pendelklubbens styrelse veta att politikerna i Trafiknämnden på tisdag, 22 september, fattar ett beslut som i högsta grad påverkar våra stationsvärdar.

Tjänstemännen i Trafikförvaltningen har lagt fram ett förslag som politikerna ska rösta på. Förslaget kallas ”utvecklingsstrategi” och går ut på att försöka öka intäkterna och servicenivån genom att flytta ut stationsvärden från biljettspärren.

SL:s tjänstemän påstår att förslaget bygger på undersökningar där man har tittat på vad kunderna vill förbättra. Och då har man kommit fram till att kunderna, våra resenärer, har ”ett stort antal önskemål gällande utökning av tjänster och service på sidan om själva resan.”

Att detta är struntprat vet vi allihop. Vad det handlar om är MTR:s visioner om att ”kommersialisera stationerna” som man har pratat om i flera år. SL:s tjänstemän vill nu ge MTR möjlighet att flytta ut stationsvärden från biljettspärren. Där ska sedan stationsvärden stå och servera kaffe och bullar till jäktade resenärer som påstås vilja ha en utökning av tjänster och service på sidan om själva resan.

Här kan du läsa förslaget. Klicka på länken och läs ärende nummer 6:

https://www.sll.se/politik/politiska-organ/trafiknamnden/sammantraden-och-handlingar-ar-2020/22-sep-2020/?fbclid=IwAR0otKH1bkd7TB_0dY6symBFV_aqzK2iO0i7au9E3j7Mg2wa097uCqLUQts

Vi vet att detta har varit en våt dröm för MTR och nu vill tjänstemännen i Trafikförvaltningen förverkliga det. Ska vi acceptera detta?

Om du och dina kollegor anser att förslaget, som riskerar att röstas igenom av majoriteten i Trafiknämnden på tisdag, är direkt felaktigt så uppmanar vi dig att skriva till politikerna.

VI bifogar adresser till samtliga politiker i Trafiknämnden. Kopiera adresserna och skicka ett mail där du berättar vad du anser om förslaget. Om du vill kan du använda bifogat förslag till text att skicka till politikerna. Kopiera och skriv under med ditt namn eller ändra i texten som du själv vill.

På tisdag 22 september kl. 14.00 uppmanar vi alla stationsvärdar, kvs, poolgrupp o.s.v. att samlas utanför huvudingången till Centralstationen på Vasagatan. Vi tar med oss plakat som protesterar mot förslaget om att ta bort stationsvärden från biljettspärren. Vi passar även på att ta mad plakat som protesterar mot att MTR använder inhyrda städare som saknar anständiga arbetsvillkor.

Det finns mycket mer att säga om den här frågan. Men just nu är det framför allt bråttom med att vi höjer våra röster och säger ifrån innan Trafiknämnden fattar sitt beslut.

Vi återkomma till detta.

Klubbstyrelsen SEKO Pendelklubben

%d bloggare gillar detta: