Nyheter Reneriet

MTR tar över städningen på pendeln!

Det är nu officiellt att MTR kommer att ta över städningen på pendeln. Förhandlingar kommer startas efter påsk. Pendelklubben kommer att löpande informera om läget.
Just nu finns en artikel på Sekotidningen där ni kan läsa mer.

MTR tar över städning av pendeln


PENDELKLUBBEN INFORMERAR 2017-08-11

Onsdagen den  9 augusti, förhandlade SEKO en sista gång innan Reneriet börjar säga upp personal den 10 augusti.

Läs mer

______________________________________________________________________________________________________________________________________

PENDELKLUBBEN INFORMERAR 2017-07-26

Vi träffade Reneriet hela dagen igår för förhandlingar om den nya organisationen och varslet. Reneriets nya organisation är klar, vi har framfört våra synpunkter och vi får se om Reneriet gör några justeringar.Nästa vecka ska förhandlingarna om den nya organisationen vara klar, och då vet vi hur många som kommer att förlora jobbet

Läs mer

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Rapport 7 maj från Reneriet

Pendelklubben träffade Reneriet onsdag 7 juni för en kort förhandling och här kommer en rapport från detta möte.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Rapport 12 april från Reneriet

Här hittar ni det senaste från MBL med Reneriet. (170415)

________________________________________________________________________

Senaste nytt från möten med Reneriet

Här finns ny information om Reneriet, samt medlemsmöte 21 & 24 oktober.

SEKO Pendelklubben träffade Reneriet för första gången torsdag 2 juni och vi ska här lämna en kort rapport om vad som diskuterades. Vi kommer att träffa Reneriet flera gånger för att förhoppningsvis lösa frågor som ännu inte har något svar. Vi som ingår i SEKO:s delegation är Monir Bazgra (fordonsvård), Ellington Gordon (stationsstäd) samt Rainer Andersson och Pendelklubbens ordförande Marta Aguirre.

Läs mer här


RökoEld.förbudAV-logga

Arbetsmiljöverket har fått nog av ISS

Vite på 150000kr hotar om ISS inte förbättrar arbetsmiljöarbetet

I över ett års tid har ISS haft upprepade chanser att åtgärda brister i arbetsmiljön som skyddsombuden och Arbetsmiljöverket påpekat. Nu har Arbetsmiljöverket tröttnat på ISS undanflykter och bestämt att om inte ISS rättat till vissa saker före den 5 juni så får de betala 150000kr. Det som ISS måste göra är:

  • Att ge skyddsombud och personal möjlighet att medverka i det systematiska arbetsmiljöarbetet.
  • Att ha fungerande rutiner så att nyanställda och vikarier får den introduktion och de kunskaper som de behöver för att kunna utföra sitt arbete utan risker för ohälsa och olycksfall.
  • Att ha skriftliga fungerande säkerhetsrutiner och instruktioner för hot- och våldsituationer som alla känner till.

Här nedan kan du läsa hela Förläggandet (brevet om vad ISS måste rätta till).
FL 2014-5369 ISS transport


 

Livsfarlig Arbetsmiljö på ISS

 Arbetsmiljön på ISS – ett hot mot hälsan

Emellanåt hålls övergripande samverkansmöten där de tre företagen på pendeln träffar facken och skyddsombuden för översyn av verksamheten.

På mötet i oktober kritiserades ISS av SEKO för bristande arbetsmiljö och för att man struntar i personalens rapporter. Läs mer här!


 

25 städtjänster räddas

Tyst från ISS

Förra Pendelbladet skrev om ISS:s planer på att införa så kallad vändstäd som innebar att ca 25 städtjänster skulle bort. Projektet byggde på förhoppningen att NKI ökar när resenärerna ser tågen städas på slutstationerna. Det skulle komma igång i oktober men så blev det inte. Förklaringen är att Pendel-klubben svarade med att avtalet skulle följas när scheman förhandlades den 8/9.

SEKO vägrade gå med på fortsatt ständigt nattarbete om 25 tjänster skulle bort och i och med detta fick ISS svårt att få ihop scheman där mängder av bilar behövdes för att köra personalen från depåerna och ut på vändstationerna. Vad ISS inte hade koll på var frågan om stationeringsort, vilket givetvis var pinsamt.

ISS har sagt att ett nytt upplägg för vändstäd snart ska presentera för personalen innan det förhandlas med SEKO men ännu har inget hörts i frågan.

ISS har nu backat och samtliga 25 varslade tjänster räddas. Vad som händer med vändstädsprojektet är ännu oklart.

%d bloggare gillar detta: