Info från förhandlingar med Reneriet 26 Juli

PENDELKLUBBEN INFORMERAR 2017-07-26

Vi träffade Reneriet hela dagen igår för förhandlingar om den nya organisationen och varslet. Reneriets nya organisation är klar, vi har framfört våra synpunkter och vi får se om Reneriet gör några justeringar.Nästa vecka ska förhandlingarna om den nya organisationen vara klar, och då vet vi hur många som kommer att förlora jobbet.

Vi har ännu inte sett arbetsbeskrivningar till  varje tjänst vilket är viktigt för att skyddsombuden ska kunna göra en bedömning av arbetsbördan. Reneriet håller på att ta fram instruktioner om hur stationerna ska städas, vad som ska städas och hur ofta.

Scheman har Reneriet ännu inte presenterat, vi kommer att få se deras förslag till scheman nästa vecka och förhandla scheman då.

KOM PÅ MEDLEMSMÖTET PÅ
MÅNDAG DEN 31 AUGUSTI KL 17.00 BARNHUSGATAN 8
VI KOMMER ATT GÅ IGENOM RENEREITS NYA ORGANISATION

 Några saker som är klara:

-Reneriet erbjuder de som säger upp sig själva en månadslön.

-Om det går får man sluta direkt och får en månadslön utbetalt.

-Ni som vet att ni vill sluta tar kontakt med arbetsledningen, ni har en vecka på er.

Om ni ligger i farozonen för att bli uppsagda och funderar på att sluta, kan det vara bättre att ta del av det Reneriet erbjuder de som blir uppsagda.

Reneriet erbjuder de som blir uppsagda halva uppsägningstiden utbetalt i pengar (max 2 månader) om man vill sluta direkt. Om du accepterar detta så förlorar du din företrädesrätt till ny anställning. Om du inte vill sluta direkt så arbetar du under din uppsägningstid och har lön som vanligt.

Vi är överens med Reneriet om att de nya tjänsterna skall fördelas genom ett gruppval, där de som arbetat längst får välja först.

Det var vårt förslag att ha ett gruppval eftersom det är det enda rättvisa sättet att fördela de nya tjänsterna.

 Vi ses på medlemsmötet!

Hälsar Haidar, Freddy, Rainer och Carolin.

SEKO Reneriet Pendeln 

%d bloggare gillar detta: