Stationsvärdar

Info till våra stationsvärdar

Vi har vittnat om att det skett mycket felaktigheter i turutläggning sedan MTR tog över verksamheten. December månad blev oerhört rörig, men även i januari har det tydligen blivit en del fel, och tyvärr har många drabbats hårt av detta. Vi vill härmed kortfattat ge utdrag i vad som står i avtalen vad gäller arbetstider. Tänk på att noga kolla hur era scheman ser ut, och att allting kanske inte är rätt i alla lägen. Vi kommer fortsätta träffa MTR regelbundet efter alla helger, och har redan en hel del att ta upp med dem.

Här finns information som gått ut idag 20 januari.

Här är en pdf med vad som gäller.

Seko Pendelklubbens styrelse


På MBL (möte med cheferna) tog vi upp att det är stort problem för många av våra stationsvärds medlemmar att ta sig till samt från vissa stationer nattetid. Detta pga dålig eller ingen nattbuss. Åsa Sandström berättade då för oss att arbetsledarna har fått i uppgift att ta reda på vilka stationer som är svåra samt hur stort problem det är. För att de ska ha möjlighet att göra detta är det jätteviktigt att ni kontaktar era arbetsledare med informationen.

Seko Pendelklubbens syrelse


Nya turlistor för stationsvärdarna

Kommer vi att få obetalda raster på stationerna?

Vad har hänt?
SL har beslutat att minska öppettiderna från 14 mars på de stationer med sekundärer (Jordbro, Skogås och Rotebro)som så sent som i april förra året öppnades hela trafikdygnet. Man vill däremot öka öppettiderna i Jakobsberg N något. Följaktligen måste det ritas nya turlistor och i samband med detta vill Stockholmståg byta ut fullt betalda måltidsuppehåll mot obetalda raster på många turer.

Läs mer

Mars 2014

___________________________________________

Många frågor ännu olösta inför övertagandet 1 maj

1 maj tar Stockholmståg över stationsverksamheten vilket innebär att ca 400 ISS-anställda går över till Stockholmståg. Det gäller stations- och betalvärdar, stationsstädare samt arbetsledare och administration. Pendelklubben ser positivt på att STÅG tar över verksamheten men är kritiska till företagets senfärdighet att ta tag i de praktiska problem som en övergång av verksamhet innebär. Som det ser ut nu kommer många frågor att vara olösta den första maj trots att STÅG haft 18 månader på sig att förbereda detta……

Läs mer

Publicerat 1 april 2013

___________________________________________

Seko Spårtrafiks avtalsyrkande 2013

Avtalsrörelsen 2013 är igång och SEKO Spårtrafik lagt fram sitt avtalsyrkande. Våra nuvarande avtal löper ut 1 april. Vad gäller löner ligger yrkandet på minst 700:- i månaden med ett lägsta utrymme om 2,8%.

Läs mer om avtalsyrkandet HÄR

Läs om arbetsgivarnas skambud på Ledarsidan

Publicerat 20 mars 2013

___________________________________________

Mycket viktig information till alla stationsarvodister!

Förhandlingarna med ISS och Stockholmståg om vad som ska hända med arvodespersonalen vid STÅG:s övertagande 1 maj är nu klara. Samtliga arvodister garanteras någon typ av anställning efter Stockholmstågs övertagande av stationsverksamheten 1 maj. Men villkoren ser väldigt olika ut och vi vill därför att alla arvodister läser igenom detta noga.

9 februari

Mer information här!

Kom till medlemsmöten 12 och 13 februari!

————————————————————————————————————————-

Ska det införas tvåskift på stationerna?

Pendel klubben har i veckan fått många samtal från oroliga stationsvärdar som undrar över det schemaförslag som ST presenterar i sin ”enkät” på pendelnet. Vi väljer här att svara på några av de vanligaste frågorna.

Februari 2013

Läs mer

______________________________________________________________________________

Hemliga Grupper

Stockholmståg & ST har på lokförarsidan kommit överens om Hemliga Grupper som bryter mot kollektivavtalet och förändrar förutsättningarna för gruppvalet. Hur påverkar det våra medlemmar? Läs mer i januarinumret av vår nya tidning Pendelbladet.

Januari 2013

______________________________________________________________________________

Information till arvodister och vikarier

ISS kommer de närmsta dagarna att annonsera ut bl.a. lediga 60%-tjänster och vikariat.

Vi har senaste tiden fått många frågor om:

  • vad de olika tjänsterna innebär
  • vilken turordning som tillämpas vid tillsättning av tjänster
  • vad som händer när Stockholmståg tar över

Här kommer lite information kring detta:

December 2012

______________________________________________________________________________

Hotet mot våra arbetsvillkor!

24 September 2012

Läs mer om detta på ledarssidan

______________________________________________________________________________

Så ska turerna läggas ut på arvodister

Enligt våra avtal jämställs anställning som arvodist med vikariatsanställning. Det betyder att man efter två års vikariat eller 3200 inarbetade timmar den senaste femårsperioden har rätt till en fast anställning. Tid som vikarie och arvodist får räknas ihop.
September 2012

Läs mer
______________________________________________________________________________

Stationsföreståndaren försvinner 1 september?

Enligt ISS försvinner stationsföreståndaruppdraget från 1 september. Enligt företaget kommer uppdragen att tas över av stationssamordanare och teamledare. Att det saknas såväl stationssamordnare som teamledare på många stationer och tom hela linjer gör att vi har svårt att se hur detta ska fungera.

Kom ihåg att ingen som inte sökt som stationssamordnare eller teamledare kan användas för dessa uppdrag. Om ISS ändå skulle välja att behålla stationsföreståndaren på vissa stationer gäller de gamla tilläggen.
Augusti 2012

Läs mer om bakgrunden här

______________________________________________________________________________

Möte angående de nya förtroendeuppdragen Teamledare/Stationssamordnare den 20 augusti

Tid: 10.00, 13.00 och 15.30

Plats: Gnestarummet,Stockholmstågs lokaler, Klarabergsviadukten 49

Klubben får nu ta emot många frågor och synpunkter på rekryteringen och tillsättandet av stationssamordnare och teamledare som pågår för närvarande. De flesta är mycket kritiska till bristande/felaktig information från arbetsledningen under rekryteringsprocessen.
Augusti 2012

Läs mer

______________________________________________________________________________

Stationspersonalen protesterar

Klubbens förhandlingsdelegation har tidigare rapporterat från förhandlingarna om förtroendeuppdragen Teamledare och Stationssamordnare. Eftersom vi inte kunde komma överens med arbetsgivaren om bl.a. ersättningsnivåerna så slutade det med att de tog ett arbetsgivarbeslut som klubben reserverade sig emot. Därmed upphörde våra formella möjligheter att påverka beslutet.
Juni 2012

Läs mer

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: