Nya turlistor för stationsvärdar

 Vad har hänt?
SL har beslutat att minska öppettiderna från 14 mars på de stationer med sekundärer (Jordbro, Skogås och Rotebro)som så sent som i april förra året öppnades hela trafikdygnet. Man vill däremot öka öppettiderna i Jakobsberg N något. Följaktligen måste det ritas nya turlistor och i samband med detta vill Stockholmståg byta ut fullt betalda måltidsuppehåll mot obetalda raster på många turer.

På dessa stationer kommer man att vara ”självförsörjande” på rastavlösare, då befintlig personal får rastavlösning inritade i turerna. Det finns också viss ”luft i turerna” de timmar då sekundärerna har stängt som kommer att fyllas med delvis nya arbetsuppgifter som t.ex. visering på tåg och hittegodshantering. För en del stationer blir konsekvensen av obetalda raster att tredagarsledigheten (F-dagen) som finns i dagens scheman försvinner.

Pendelklubbens åsikt är att införandet av raster istället för måltidsuppehåll blir dyrare för arbetsgivaren och ger sämre arbetsscheman för stationsvärdarna. Dålig ekonomi och missnöjd personal är konsekvensen.

De flesta värderar en längre sammanhängande ledighet högre än att sitta och äta 10 minuter till. Någon möjlighet att stoppa införandet av raster finns inte men självklart så kommer det att minska vår vilja att göra avsteg från andra delar av avtalet. Vill Ståg ha raster istället för måltidsuppehåll så kommer andra förhandlingsfrågor upp på bordet som ett brev på posten!

Stågs omöjliga avtal med SL:
Stockholmståg har ett avtal med SL som säger att luckan ska vara öppen och bemannad under hela trafikdygnet, utan undantag. Med införandet av raster vill Ståg komma runt problemet med att luckan stängs vid måltidsuppehåll. En bättre lösning är i så fall att utöka antalet måltidsavlösare.

Om Ståg strikt ska följa avtalet med SL går det inte att leva upp till reglerna i arbetsmiljölagen och vårt kollektivavtal när det gäller paus med nuvarande bemanning.

Paus
Hur ska man kunna ta en paus och samtidigt vara ständigt standby i luckan? Enligt Ståg finns gott om utrymme för pauser mellan tågavgångar. Men SL, de egna arbetsledarna och kontrollgruppen är samtidigt där och rapporterar stationsvärdar som stängt sin lucka. Arbetsinstruktionerna gör det i princip omöjligt att ta paus. Kollektivavtalet föreskriver att om paus inte kan tas på annat sätt så ska sådana schemaläggas. Det betyder pausavlösare som ambulerar på linjen vilket självklart skulle bli en väldigt dyrbar historia.

Rastlokal
Arbetsmiljölagen har krav på hur en rastlokal ska se ut som måste uppfyllas. Från klubbens sida är vi väldigt tveksamma till om flertalet stationer uppfyller kraven . Svaret från Ståg är att de anser att inga problem finns. Det är ett oacceptabelt svar och vi har nu fått igenom att en genomgång av stationernas rastutrymmen ska göras.

Stora problem överlag
Stockholmstågs övertagande av stationsverksamheten har inte varit oproblematisk och många av våra medlemmar upplever förändringar till det sämre . Det handlar inte bara om nya scheman. Från fackligt håll upplever vi att kunskapen om och viljan att följa våra avtal är betydligt sämre inom stationsverksamheten än på åkandesidan.

Att snabbt införa förändringar, ofta försämringar, av arbetsvillkoren utan att lyssna på de anställda och dess fackliga företrädare är illavarslande. Från Pendelklubbens sida har vi förståelse för att problem kan uppstå vid en verksamhetsövergång men efter 10 månader börjar vårt tålamod att tryta!

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: