Stationspersonalen Protesterar

Klubbens förhandlingsdelegation har tidigare rapporterat från förhandlingarna om förtroendeuppdragen Teamledare och Stationssamordnare. Eftersom vi inte kunde komma överens med arbetsgivaren om bl.a. ersättningsnivåerna så slutade det med att de tog ett arbetsgivarbeslut som klubben reserverade sig emot. Därmed upphörde våra formella möjligheter att påverka beslutet.

Vi har därefter tagit emot många frågor och reaktioner från våra medlemmar på stationerna. Man är orolig för hur den nya organisationen skall påverka arbetsklimatet på stationerna och man är besviken över att arbetsgivaren inte värderar ansvaret för stationens verksamhet högre. Några stationsvärdar har även tagit initiativ till en namninsamling där de gett uttryck för sin kritik mot bristfällig information från arbetsgivaren och att de vänder sig mot upplägget av den nya organisationen.

Efter avslutad namninsamling så vände de sig till klubben och bad om hjälp med att överlämna den till arbetsgivaren. Den 8 maj kunde vi därför överräcka en protest till ISS, mot att ta bort stationsföreståndarna, undertecknad av 130st stationsvärdar och städare.

Nu återstår att se om arbetsgivaren vill inleda en dialog med sin personal när dessa så tydligt visat att de inte är nöjda med fattade beslut.

SEKO Pendelklubben

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: