Hoppa till innehåll

Coronainfo 30 april

Ordföranden har ordet

Klubbordförandena på pendeln har tillsammans med huvudskyddsombuden i två månader, en gång i veckan, haft Coronamöten på telefon med vår VD. Det är ingen hemlighet att Pendelklubben varit kritisk till hur dessa möten har genomförts och vad de resulterat i. En del av kritiken har vår VD lyssnat till, vilket är bra.

Dessvärre får man konstatera att det som påstås av MTR på dessa möten inte alltid stämmer. Informationen är flera gånger vilseledande. Det är allvarligt när vi talar om ett virus som dödar. Det kunde vi konstatera när en uppskattad kollega gick bort förra veckan.

Det är fruktansvärt tragiskt och vill vi hedra kollegan får vi inte sluta ställa krav på MTR för en säkrare arbetsplats när det gäller Corona.

Jag har en favoritsaga. Det är kejsarens nya kläder. Den skrevs för snart 200 år sedan och är lika aktuell idag. Ni vet sagan om kejsaren som luras att sätta på sig kläder som inte finns och där alla runt omkring låtsas beundra hur vackra de är. Bara den som är klok påstås se kläderna medan den som är dum inte gör det.

”Åh, vad kejsarens nya kläder är vackra! Vilket vackert släp han har på manteln!” Ingen vill avslöja att det inte finns några kläder. Då kan man bli av med sin anställning på slottet och anklagas för att vara dum.

Sagan påminner om pendeln i Coronatider. Vår VD borde fundera över vad det är för information han får gällande tillståndet på vår arbetsplats. Risken är att det annars slutar som i sagan. Då står det förr eller senare en pojke vid vägkanten och ropar: ”Men han har ju ingenting på sig!” Bubblan spricker och alla skrattar åt den nakne kejsaren.

Smutsiga hytter 

Sist vi hade Coronamöte kom det återigen klagomål på de smutsiga hytterna. Än en gång var svaret att de städas vart tredje trafikdygn. Denna gång lades det till, att om någon av oss åkte i en smutsig hytt så skulle vi höra av oss till vår VD. Han skulle själv undersöka saken.

Det skrattas bland tågvärdarna när de får höra att smutsiga hytter är ett undantag. Jag skrev till vår VD för tre veckor sedan gällande On Track. Att vi här kunde läsa att huvudkontoret städades ordentligt under påskhelgen medan åkandepersonal samtidigt ”tävlade” på Facebook/kollegor om vem som hade den smutsigaste hytten. Detta apropå vilka som prioriteras i Coronatider.

Sagan om kejsarens nya kläder slutar med att kejsaren tänker: ”Nu måste jag hålla god min till processionens slut. Och så höll han sig ännu rakare, och kammarherrarna gick och bar på ett släp som inte fanns.” Detta medan folket skrattar åt hans nakenhet. Så behöver det inte sluta på pendeln om ledningen vill förstå vad som händer på vår arbetsplats.

Många exempel

På sista Coronamötet pratade vi om städarnas skyddsutrustning. Det som krävs om de ska sanera spyor och liknande. Jag påminde vår VD om att han redan 23 mars sagt att det nu fanns skyddsutrustning bland städarna. Det stämde inte. Det fanns ingenting sådant. Ska vi kalla det en missuppfattning?

Nu i måndags upprepades detta. Då hade det gått ytterligare fem veckor. Vår VD sade att det nu fanns skyddsutrustning hos teamledarna inom städ. När jag undersökte saken stämde det delvis. Men bara delvis. Några teamledare sade bestämt nej medan andra berättade att de äntligen (efter två månader med Corona) fått skyddsutrustning.

Men problemet är inte löst i och med det. En av teamledarna svarade, att det finns skyddsutrustning för den som vill ha det. Han tyckte själv inte att det behövs. Jag förklarade att det inte handlar om vad han anser eller inte. Kravet är att skyddsutrustning används vid sanering av kroppsvätskor. Den som blir smittad riskerar att smitta andra och ska därför skydda sig. Det är allas ansvar.

Dagen efter vårt sista Coronamöte träffar jag stationsvärden som berättar om kollegan som hostat och hostat på arbetsplatsen. Stationsvärden ringde Poc och bad dem agera. Svaret var att Poc flera gånger uppmanat den hostande kollegan att stanna hemma. En liknande historia får jag samma dag från både stationsvärd och städare som försökt få en gruppchef att skicka hem en kollega som hostar så mycket att resenärerna klagat. Gruppchefens svar var att det fick den sjuke kollegan själv avgöra.

Skyddsombuden inte överens

Jag berättade för vår VD om städaren som beordrats sanera spärren där en förmodat Coronasjuk stationsvärd suttit ett helt arbetspass. Städaren saknade skyddsutrustning och hade inget desinfektionsmedel (vilket vår VD påstod). Hans uppfattning var att man inte behöver ansiktsmask när det handlade om sanering av en förmodat Coronasmittad arbetsplats. Det är inget våra skyddsombud håller med om.

Nu ligger denna städare sjuk i Coronasymptom och oroas över sin astma och sambons diabetes. Vad hjälper det hen att vår VD nu säger, att om vi får höra att någon beordras utföra sanering av kroppsvätskor utan skyddsutrustning så vill han personligen få veta det. Många städare skrattar tyvärr när de hör detta. Två månader med Corona har passerat och längre än så har MTR inte kommit.

Utifrån detta exempel, där städaren sanerat en biljettspärr utan skyddsutrustning och desinfektionsmedel, försökte jag förklara omfattningen av problemet för vår VD. Att den sjuka stationsvärden inte visste hur hen skulle agera. Att Poc inte visste hur de skulle agera. Att stationsvärden i nästa arbetspass inte visste hur hen skulle agera och inte heller stationsvärdens gruppchef eller städarens gruppchef. Vidare visste inte städaren som utan skyddsutrustning kände sig tvingad att sanera biljettspärren hur hen skulle agera.

Denna händelsekedja, med alla inblandade, visar på ett totalfel inom organisationen. Men det tycker inte MTR. Man anser att det handlar om ett enskilt och udda exempel.

Station och städ extra utsatta

Redan tidigt hävdade Pendelklubben att städ och station (främst KSV) är extra utsatta för Corona. Under dessa två månader har också städ och station varit överrepresenterade vad det gäller sjukskrivning, bekräftade Coronasjuka och förmodade Coronasjuka. Finns det ett samband med deras arbetsförhållanden? Självklart!

Alarmerande är att våra skyddsombud inte får tid att sköta sitt uppdrag. Detta samtidigt som det största arbetsmiljöproblemet någonsin pågår på vår arbetsplats. MTR skyller den uteblivna fackliga ledigheten på Corona och höga sjuktal. Men skyddsombuden ska ju vara en resurs som förhoppningsvis förhindrar att fler blir sjuka. Det är som att medvetet trampa sönder sina egna glasögon och sedan irra omkring i en dimma.

Vår VD ger sina chefer högsta betyg och menar att de är både duktiga och begåvade. Tänk att så få av oss känner igen sig i den beskrivningen. Vad vi allt för ofta tycks se är snarare lakejerna i sagan om kejsarens nya kläder. De som väljer att försköna sanningen.

Vår VD hävdar att städarna i samband med APT fått veta var det finns information (på Canea) om hur man tar hand om kroppsvätskor. Tro mig, jag har försökt hitta en städkollega som inte skrattar när de får höra detta. Den som har förmedlat denna uppgift till vår VD borde tvingas bära kejsarens nya kläder i en hel vecka.

Bli arg på rätt person

Det var självklart inte roligt för kejsaren i sagan. Det är nog inte heller skoj för vår VD när flera av de påstådda åtgärderna kring Corona inte håller måttet. Men jag hoppas att han inte blir sur på oss som säger som det är. Arg borde han bli på de som ljuger om kejsarens nya kläder. När han läser detta, det gör han säkert, hoppas jag att han inte tänker som man gör i västernfilmerna.  (Jag älskar västernfilmer och cowboys!) Ni vet där den ena cowboyen säger till andra med tobaken rinnande ur mungipan: ”This town ain´t big enough for both of us”.

Jag är medveten om att en duell i gryningen bara kan sluta på ett sätt. Men skjuter man pojken som säger det uppenbara, att kejsaren är naken, så dröjer det inte länge innan en ny liten grabb står där och säger samma sak. Det är naturens gång.

Jag är vald av er medlemmar till mitt ”ämbete”. Vår VD är utsedd av en bolagsledning. Det kan förklara varför vi har så olika information om vad som händer på vår arbetsplats. Men är det som kejsaren utan kläder vår VD vill att de anställda på pendeln ska minnas honom i efterhand, eller som chefen som äntligen styrde upp det som inte fungerade?

Rainer Andersson

 

https://youtu.be/2fc36Hc2n2s

%d bloggare gillar detta: