Hoppa till innehåll

Munskydd

Information gällande munskydd februari 2021

MTR hade under gårdagen ett möte med skyddsorganisationen då region Stockholm kommit med nya rekommendationer gällande munskydd. Diskussionen kommer att fortsätta och risk och konsekvensanalys ska göras. Skyddsorganisation anser att företagets rekommendationer inte är helt genomtänkta och kan behöva justeras. Vi vill påpeka att vi alla är våra egna skyddsombud och att vi inte ska agera poliser gällande munskyddsanvändning.

Pendelklubben repeterar lite kort vad som gäller för våra yrkesgrupper:

Stationsvärd i spärr: Inget munskydd
Stationsvärd i kundmiljö /kundservicevärd / trygghetsvärd : Munskydd
Stations och plockstäd: Munskydd

Tågvärdar:
För tågvärdar gäller att vi ska ha munskydd till och från tåget samt vid passåkning i resandeutrymme. Vid arbete i hytt avgör du själv om du vill bära munskydd. MTR rekommenderar det men det är inte tvingande. Som tågvärd arbetar du i ett avskilt utrymme och det enbart om du vistas på plattform och känner att du inte har möjlighet att hålla avstånd som munskyddet har någon effekt. Du måste därför själv bedöma om/när munskydd ska användas.

Vad gäller i lunch och uppehållsrum:
Enligt de nya rekommendationerna ska vi använda munskydd i lunch och uppehållsrum men inte under tiden som vi äter dricker. Vi rekommenderas att hålla avståndet och att ta på oss munskydden efter vi avslutat vår lunch/kaffe.

Pendelklubben tror att förbrukningen av kaffe kommer öka till följd av de nya reglerna…

Seko Pendelklubbens styrelse

%d bloggare gillar detta: