Illa genomtänkt beslut av Stockholmståg om nya telefonen

Stockholmståg har valt platta och en enkel telefon till samtlig personal som inte viserar. Pendelklubben fick gehör för vårt argument om att viseringspersonalen inte rimligen kan släpa runt på en platta i tåget däremot lyssnade Stockholmståg inte på oss när det gällde personal utan visering.

Pendelklubben anser att processen runt val av telefon har skötts dåligt och att Stockholmståg inte har lyssnat på berörd personal. En majoritet av tågvärdarna anser att vi behöver ett smidigt verktyg att använda på perronger vid genomgång av tåg och vid trafikstörningar. (Galaxy note var aldrig ett riktigt alternativ då det främsta skälet för plattorna var att spara utbildningskostnader och förändra informationshanteringen.)

Stockholmståg har helt missat viktiga service och säkerhetsaspekter vilka hade kunnat uppfyllas till en rimlig kostnad med en platta och en enklare smartphone för alla.

Pendelklubben kan inte godkänna detta och har därför, ensamt, reserverat sig mot ett dåligt beslut från företagets sida. Nedan följer reservationen i sin helhet.

 

Seko Pendelklubbens reservation till förhandlingsprotokollet:
Seko Pendelklubben reserverar sig mot Stockholmstågs beslut att de tågvärdar som inte ska ha visering tilldelas en Doro telefon som inte kan hantera viktiga funktioner som: kompis, e-post och trafikinformation via internet.

Tågvärdar har i sin roll större kundkontakt än lokförare. Vi svarar dagligen på frågor från resenärer angående förseningar, tågläge, hur man tar sig till olika destinationer samt alternativa resvägar vid problem i pendeltrafiken.

Vi anser att det inte är rimligt att vi tågvärdar vid syning av tåg, på perronger eller vid plattformstjänst ska använda plattan för att ge service till resenärer. Det är både opraktiskt och tidskrävande att hantera en platta vid dessa situationer. Det är inte heller praktiskt att tvingas bära runt på väskan vid syning på slutstationer.

Sist men inte minst anser vi att det av en ren säkerhetsaspekt är direkt olämpligt att bära runt på plattan vid dessa tillfällen. Service till resenärerna kan därför endast krävas när tågvärden befinner sig i hytten.

Seko Pendelklubbens Förhandlingsdelegation, Seko Pendelklubbens Skyddsombud

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: