Stora brister i hanteringen av plattorna

Seko pendelklubben är kritisk till hur utdelning och information runt plattorna har skötts. Stockholmståg har valt att inte diskutera med fackklubbarna angående utdelning, utbildning och information runt de nya plattorna. Efter diskussioner med Stockholmståg har vi kommit fram till följande:

Indragen helpdesk/support  –  När plattorna delades ut till förarna fanns det support för att hjälpa förarna att komma igång med plattorna och nya kompis. Nu när vi tågvärdar får våra plattor har denna dragits in. Pendelklubben har krävt att supporten återinförs.

– Stockholmståg har efter Pendelklubbens krav backat & lovat att återinföra supporten på plattorna, kompis 2.0 och IVU.

Tidig utfasning av gamla kompis   –  Då Stockholmståg vill undvika parallella kompissystem vill man fasa ut kompis 1 redan den 31 mars. Pendelklubben har krävt att systemen körs parallellt till dess att Samtliga tågvärdar som önskar fått utbildning på plattan, kompis 2 och IVU samt känner att de behärskar de nya verktygen.

– Stockholmståg har efter påstötning från Pendelklubben lovat att fortsätta hålla det gamla kompis igång till den 30:e april. Vid månadsskiftet diskuteras om kompis 1 ska förlängas ytterligare 1 månad.

Brister i informationen  –  Vid uthämtning av plattorna sägs ingenting att vi har rätt till utbildning på dessa och i nya kompis. Denna information har endast gått ut via ett mail och har inte heller meddelats via våra informationstavlor eller via Stockholmståget.

– Det är i dagsläget oklart om Stockholmståg kommer att gå ut med tydligare information i ämnet.

Brister i Utbildningen   –  Pendelklubben anser att det är självklart att Stockholmståg tar ansvar för att samtlig personal lär sig de nya arbetsverktygen och nya kompis, detta ansvar har nu lagts över på den enskilda tågvärden. Stockholmståg erbjuder utbildning på arbetstid men bara till de som frågar sin arbetsledare.

– Efter diskussion med Pendelklubben kommer Stockholmståg nu att sätta sig & planera när utbildningen ska genomföras och hur utbildningen ska gå till.

_________________________________________________________________________________________________________________

Pendelklubbens styrelse uppmanar samtliga anställda att gå den utbildning på arbetstid som Stockholmståg erbjuder. Även tekniskt kunniga och vana användare av surfplattor kan behöva en genomgång av plattan och inte minst nya kompis 2.0 och IVU, speciellt med tanke på de många brister som i nuläget finns i systemet.

Vi tågvärdar i Pendelklubbens styrelse och Pendelklubbens skyddsombud kommer samtliga att gå den erbjudna utbildningen.

 

Seko Pendelklubbens Styrelse, Seko Pendelklubbens Skyddsombud

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Anonym

     /  11 mars, 2013

    Bra initiativ att styrelsen går utbildningen

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: